Vasfije Krasniqi, Fituese E Çmimit Kim Bok-Dong Për Paqe

Vasfije Krasniqi Goodman – aktiviste e Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbije*tuarve të Tor*turës-QKRMT, e cila avokon për të mbije*tuarit e dhu*nës se*ksu*ale në nivel global, është fituese e Çmimit “Kim Bok-dong për Paqe”.

Këshilli Korean për Drejtësinë dhe Përkujtimin për Çështjen e Sklla*vërisë Sek*su*ale**ale në javën e konf*liktit në Seul të Koresë së Jugut.

Vasfija ishte personi i parë që ndau publikisht historinë dhe trau*mën e saj të dhu*nës sek*su*ale që kishte përjetuar gjatë luf*tës në Kosovë. Më pastaj u bë zë i fuqishëm i fushatës Bëhu Zëri im – në mbështetje të të mbije*tuarve të dhu*nës se*ksu*ale gjatë luf*tës, dhe përpjekjet e palodhshme të saja në luf*timin e stigmatizimit që rrethon këtë kategori shoqërore.

Përveç që ka përfaqësuar zërin e të mbije*tuarve të dhu*nës sek*su*ale, nga koha e luf*tës në Kosovë, nëpër shumë konferenca, forume dhe simpoziume ndërkombëtare, Vasfija ka dhënë dëshmitë e saja edhe para Këshillit për të Drejtat e Njeriut të OKB-së, dhe së fundmi para Kongresit Amerikan.